“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Неочаквано сладки питки

Питки с маково семе и пудинг

около 12 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Неочаквано сладки питки

Тесто със суха мая за печене:

275 мл прясно мляко
75 г масло
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
около 3 г сол (щипка)
1 бр. яйце

Допълнително:

75 г масло
2 с.л. захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

За маковия пълнеж: :

300 г макови семена
400 мл прясно мляко
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
100 мл прясно мляко
2 бр. яйца
75 г захар
75 г сухари (натрошени на дребно)

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка:

Затоплете млякото и разтопете маслото в него.

2

Тесто с мая:

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и разтопеното масло в затопленото мляко. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Вземете тава с размери 30х22 см и я покрийте с алуминиево фолио заедн със страните на тавата. Разтопете маслото и размажете 5 с.л. от него върху фолиото. Смесете захарта с бурбонската ванилова захар и я поръсете върху фолиото.

3

Маков пълнеж:

В подходящ съд поставете 400 мл прясно мляко и маковото семе да заври, свалете от огъня и оставете да накисне за 10 мин. Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с останалото мляко, объркайте го в маковата смес с яйцата, захарта и натрошените сухари и поставете отново да заври за кратко.

Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто и го оформете на руло. Разделете рулото на 12 равни части. Разточете всяко от парчетата на кора с диаметър 12 см. В средата поставете по една чаена лъжичка маков пълнеж и затворете внимателно всяко от парчетата, притиснете и оформете на кръгли топки. Наредете питките в тавата със снадката надолу на разстояние една от друга. Намажете повърхността им с остатъка от маслото и поръсете с бурбонска ванилова захар. Оставете сладкиша покрит на топло, докато видимо увеличи обема си. След това печете в средата на предварително загрята фурна около 25 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане оставете тавата за 15 мин и след това извадете заедно с алуминиевото фолио.

По желание сервирайте с компот или десертен сос.