“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Маслени коледни дръвчета с конфитюр

Традиционни сладки във форма

60 сладки /бисквитки

изисква малко опит 80 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Маслени коледни дръвчета с конфитюр

Маслено тесто:

275 г брашно
25 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
100 г пудра захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 г сол (щипка)
3 бр. белтъка
200 г масло
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
½ ч.л. смлян анасон
½ ч.л. кардамон

Пълнеж:

200 г конфитюр от касис

Украса:

20 г масло
150 г пудра захар
3 ч.л. вода (вряла)
1 с.л. конфитюр от касис

Приготвяне

Приготвяне

1

Маслено тесто

В купа смесете брашното с густина. Добавете всички останали продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на топка и го сложете в домакинско фолио за час в хладилника.

Върху предварително набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина от 3 мм. С помощта на форма за сладки изрежете сладки във формата на дръвчета.

Печете 7-8 мин. в средата на предварително загрята фурна на 200°С на горен и долен нагревател или на 180°С с горещ въздух.

След изпичане извадете сладките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.

2

Пълнеж

В тенджера затоплете конфитюра и оставете малко да се охлади. Между всеки две сладки сложете от конфитюра като натискате добре, така че да слепнат добре двете сладки една към друга.

3

Украса

Разтопете маслото. Смесете пудрата захар с маслото и водата и бъркайте до получаването на гъста смес. Намажете всяка бисквитка с глазурата. С помощта на клечка декорирайте с конфитюра.