Flag

Мармалад от червен лук

6 буркана ((200 мл))
Леснa
60
Подходящо допълнение към платото сирена
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
600 глук (червен)
6 клонкимащерка (прясна)
4 с.л.зехтин
400 млвино (сухо бяло)
100 млоцет (балсамов)
1 ч.л.сол
10 гчерен пипер
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Обелете лука и го нарежете на тънки ленти. Измийте мащерката и наронете листенцата. Загрейте зехтина и запържете лука с мащерката за около 5 мин. Залейте с бялото вино и оцета.

2

Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре в сместа. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар, солта и пипера и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.