Flag

Маринован чесън

about 6 - 7 буркана ((700 мл))
Леснa
40
Традиционната туршия от кисели чесънчета
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 кгчесън обелени скилидки (около 16 глави чесън)
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1,75 лвода
300 млоцет (задължително 6% или 9%)
150 гзахар
about 15 - 20 гкопър връзка
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Приготвяне

Разпределете обелените скилидки чесън заедно с накъсания на едри стръкове копър в буркани. Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвения чесън с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага.


Наредете бурканите в тава за печене, напълнете я с около 2 см вода и я сложете в долната половина на предварително загряна фурна. Печете при 100° около 60 минути. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място!


Забележка: Ако Ви остане марината, може да я използвате за консервирането на други зеленчуци.