Flag

Марципанови бисквитки

about 60 сладки (/бисквитки)
Леснa
20
Лека следобедна закуска с марципанови бисквитки
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Съхранявайте бисквитките в плътно затворени метални кутии до 2 седмици.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
175 гкраве масло
40 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
about 3 гсол (щипка)
200 гпшенично брашно
100 гсуров марципан
Плънка
100 гмармалад (от шипки)
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Приготвяне

Разбийте втвърденото масло на най-висока степен на крем. Добавете кубчетата марципан, захарта, бурбонската ванилова захар и солта и разбийте всичко до хомогенност. Омесете брашното за кратко, оформете тестото руло (с диаметър около 2,5 см) и оставете в хладилника, докато се втвърди.


След това нарежете рулото на филийки с дебелина ½ см и ги подредете върху застлана с хартия за печене тава. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 10 мин.


Издърпайте изпечените бисквитките заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.Разбъркайте шипковия мармалад до гладкост. Намажете две по две бисквитките и притиснете леко.

Съвет за рецептата

  • Съхранявайте бисквитките в плътно затворени метални кутии до 2 седмици.