“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Лимонов кейк с глазура

Цитрусов прилив на свежест

около 8 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Лимонов кейк с глазура

Тесто:

300 г масло
300 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
около 3 г сол (щипка)
1 ½ ампула есенция лимон Dr.Oetker
1 бр. лимон (настърганa кора от един портокал)
5 бр. яйца
300 г пшеничено брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (равни ч.л.)

Сироп:

100 мл плодов сок (портокалов)
1 бр. лимон (сокът)
75 г захар

Глазура: :

1 пак. глазура лимон Dr.Oetker
около 3 с.л. вода
1 с.л. плодов сок (лимонов)

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Разбийте маслото с миксер на крем и постепенно при непрекъснато бъркане добавете захарта, ванилената захар, солта, есенцията и лимоновата кора. Едно по едно добавете и разбъркайте и яйцата, всяко се бърка на най-високата степен на миксера около 1/2 минута. Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги и ги добавете на 2 порции към сместа, като бъркате до получаването на хомогенно тесто. Разстелете тестото върху намаслена тава с размери 40 х 30 см и печете в предварително загрята фурна на 180°C около 25 минути.

2

Сироп:

След изваждането, докато е още горещ, набодете сладкиша многократно с клечка за зъби, сиропирайте го с предварително приготвения сироп и го оставете да изстине.

3

Глазура:

Пригответе глазурата като смесите съдържанието на пакетчето с водата и лимоновия сок и залейте сладкиша изцяло или го украсете с произволни фигури. За целта изсипете глазурата във фунийка от хартия за печене и я използвайте като шприц.