“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Лешникови бисквитки с малиново масло

Неочаквани бисквити

50 сладки (/бисквитки)

изисква малко опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Лешникови бисквитки с малиново масло

Пандишпаново тесто:

2 бр. яйца
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
½ ампула есенция ванилия Dr.Oetker
125 г пшеничено брашно
1 с.л. какао Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
200 г лешници цели цели

Малиново масло:

100 г малини замразени замразени
150 г масло

Приготвяне

Приготвяне

1

Пандишпаново тесто

Разбийте яйцата на крем с миксер. Постепенно добавяйте захарта с ванилената захар и разбивайте още 2 минути. Добавете есенцията. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото и ги разбъркайте в сместа на най-ниската скорост. С шпатула за тесто разбъркайте и целите лешници в тестото. Разпределете равномерно сместа в намаслени и набрашнени форми за мъфини. С мокра супена лъжица загладете повърхността на тестото, за да не се образува „шапчица" при печенето. Печете около 25 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при на горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

След изпичане извадете веднага кексчетата от формичките върху метална решетка и оставете да се охладят за 10 мин. С нож за хляб внимателно ги нарежете на тънки филийки (всяко кексче на осем филийки). Наредете ги плътно върху застлана с хартията за печене тава и запечете за още 5 минути в долната половина на фурната.

След изпичане изтеглете филийките заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охладят.

2

Малиново масло

Прецедете размразените малините през цедка. Разбийте маслото на крем с миксер и добавете малините. Сервирайте филийките с малиновото масло.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта