Flag

Козуначени венчета с крем

12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
80
Великденски сладкиш с крем и сочно грозде
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто със суха мая за печене
175 млпрясно мляко
100 гкраве масло
450 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
75 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 бр.яйца
1 бр.белтъка
1 ч.л.сол
За намазване
1 бр.жълтъци
1 с.л.прясно мляко
Крем
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
200 млпрясно мляко
250 млсметана сладкарска
Покритие
400 ггрозде без семки
0,5 пак.желатин Dr.Oetker
250 млвода
2 с.л.захар
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Приготвяне

Загрейте млякото и разтопете маслото в него.

2

Тесто със суха мая

Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.


Picture - rezept-kozunacheni-vencheta-s-krem-fig1.jpg

Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото и го направете на руло. Нарежете го на 36 равни филийки. От тях оформете 36 тънки рула с дължина около 15 см. От тях сплетете шест мини козуначета на тройна плитка (фиг.1).


Picture - rezept-kozunacheni-vencheta-s-krem-fig2.jpg

Краищата на всяка плитка завийте на венец (фиг.2). Поставете козуначета върху хартия за печене. Оставете ги на топло място, докато втасат отново.


Разбийте жълтъка с млякото и намажете повърхността на плитките.

3

Пълнеж

Докато втасва тестото, пригответе пудинга. Смесете съдържанието на пакетчето със захарта с 6 с.л. от прясното мляко. Останалото мляко и сметаната сложете да заври. Свалете врялото мляко от котлона и към него постепенно прибавете приготвената смес като разбърквате енергично. Сложете отново на тих огън за около минута, докато се сгъсти. Разпределете равномерно топлия пудинг върху втасалите козуначета и оставете отново да втаса. След това печете в средата на предварително загрята фурна около 14 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.


След изпичане извадете венчетата заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади.

4

Покритие

Измийте зърната грозде и подсушете. Разпределете ги върху сладкишчета. Накиснете желатина в малко вода, за да набъбне (около 5 мин.), добавете останалата вода и захарта и след това го загрейте на водна баня и намажете обилно с него гроздовите зърна. Оставете за известно време на хладно място, докато желатина се втвърди.