“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Козуначени сладкиши

Едно тесто, много идеи за сладкиши

about 10 - 52 парчета (/парченца)

изисква малко опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Козуначени сладкиши

Тесто със суха мая за печене:

200 мл прясно мляко
125 г масло
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 с.л. захар
½ ч.л. сол
1 бр. яйца

Козуначени плитки с лешници (2 броя за 10 парчета):

100 г лешници смлени смлени
50 г захар
1 бр. белтъка
4 капки есенция ром Dr.Oetker
2 с.л. вода
1 бр. жълтъци
1 с.л. прясно мляко

Маслен сладкиш с круши (около 12 броя):

30 г масло
30 г захар
около 25 г шамфъстък нарязан нарязан
400 г круши (или от компот добре отцедени) (или от компот добре отцедени)
около 25 г сушени червени боровинки

Соленки (около 30 броя):

5 с.л. вода
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
125 г заквасена сметана с подправки и билки с подправки и билки
50 г шунка
50 г сирене Ементал настърганo настърганo
6 с.л. пържен хрупкав лук

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто със суха мая

Загрейте млякото и разтопете маслото в него. Пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добавете останалите продукти заедно с маслено-млечната смес.Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо удвои обема си.

Върху леко набрашнена повърхност размесете и разточете втасалото тестото за кратко. Разделете тестото на три.

2

Козуначени плитки с лешници

Смесете ядките със захарта, белтъка, есенцията и водата. Върху леко набрашнена повърхност разточете първата топка тесто на правоъгълна кора с размери 40х30 см. Разстелете равномерно пълнежа от ядки. Разрежете тестото по дължина на три, така че да се получат три правоъгълника с размери (40 х 10 см). Завийте всяко парче на руло откъм дългата страна. Разделете всяко руло на две. Оплетете две козуначени плитки, всяка с по три рула. Преместете двете плитки върху застлана с хартия за печене тава и оставете отново да втасат. Разбийте жълтъка с млякото и намажете повърхността на сладкишите. Печете в долната част на предварително загрята фурна около 17 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане извадете козунака заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади.

3

Сладкиш с круши

Обелете, почистете и нарежете крушите на филийки (Ако използвате круши от компот, отцедете добре). Омесете втората топка от тестото за кратко и разточете на кръгла кора. Разстелете във формата за торта и поставете ринга (с диаметър 26 см). Разпределете нарязаните на филийки круши. Разпределете маслото на филийки и поръсете със захарта, шам фъстък и сушени боровинки. Оставете сладкиша отново да втаса на топло място. Застелете скарата на фурната с хартия за печене и поставете върху нея форма с втасалия сладкиш. Така ще предотвратите изтичането на маслото във фурната. Печете в предварително загрята фурна около 20 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане извадете сладкиша от формата и оставете да се охлади върху метална решетка.

4

Соленки

Нарежете лука на тънко и объркайте в брашно. Запържете го в тиган с незалепващо покритие с малко масло. Оставете да се охлади. Кипнете вода в малка тенджера, свалете я от огъня и разбъркайте содата внимателно. Върху леко набрашнена повърхност разточете последната трета топка тесто на правоъгълна кора с размери 30х26 см. Намажете тестото с половината заквасена сметана и поръсете 4 с.л. изпържен лук и 25 г шунка. Разпределете сиренето равномерно като го притиснете леко. Разрежете полученото тесто на две, за да се получат две половини с размери (30 х 13см). Нарежете всяка от двете половини откъм дългата страна на лентички с широчина2 см. Увийте всяка лентичка и подредете в застлана с хартия за печене тава. Поръсете с останалия лук и оставете соленките да отново да втасат. Намажете ги със содения разтвор и печете 10 минути в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

Останалата сметана смесете с пържения лук и шунката и сервирайте с рулцата.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта