“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Козуначени охлювчета по шведски с канела и ядки

Ароматни сладки с канела или със сушени боровинки и разнообразие от ядки

около 40 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Козуначени охлювчета по шведски с канела и ядки

Тесто със суха мая за печене:

250 мл прясно мляко
75 г масло
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 ч.л. кардамон

Канелен пълнеж:

10 г масло
1 с.л. канела на прах
30 г захар кафява или бяла

Пълнеж с ядки: :

30 г масло
25 г сушени червени боровинки
100 г ядки (лешници, орехи илибадеми)
1 бр. белтък

Допълнително:

1 бр. жълтък
1 с.л. прясно мляко

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Загрейте млякото и разтопете маслото в него. Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

2

Канелен пълнеж

Разтопете маслото. Смесете канелата със захарта.

3

Пълнеж с ядки

Разтопете маслото. Нарежете на ситно боровинките. Смесете накълцаните ядки с маслото, боровинките и белтъка.

Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тестото за кратко. Разделете тестото на две и разточете всяка половина на правоъгълна кора с размери 40х20 см.

4

За канелените охлювчета

Намажете едната половина на тестото с разтопеното масло и канелата със захар. Навийте на руло откъм дългата страна и го нарежете на 20 филийки. Наредете ги върху хартия за печене и оставете на топло място отново да втасат, докато увеличат обема си.

5

Охлювчета с ядки

Върху втората половина намажете пълнежа от ядки. Навийте на руло откъм дългата страна и го нарежете на 20 филийки. Наредете ги върху хартия за печене и оставете на топло място за около 20 мин., за да увеличат обема си.

6

Допълнително

Разбийте жълтъка с млякото и намажете със сместа всички сладки.

Печете около 11 мин. в средата на предварително загрята фурна на 220°C при горен и долен нагревател или на 200°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят или сервирайте топли.