“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Козуначен венец с нуга

Специално предложение за ценителите на козунака

about 1 руло (/печиво)

изисква малко опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Козуначен венец с нуга

Тесто:

200 г сметана (течна) (течна)
50 мл прясно мляко
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
около 3 г сол (щипка) (щипка)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
½ ампула есенция ванилия Dr.Oetker
2 бр. яйца

Пълнеж:

200 г лешникова нуга (течен шоколад) (течен шоколад)
75 г бадеми (филирани) (филирани)

Допълнително:

около 10 - 20 г масло
25 г бадеми (филирани) (филирани)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Затоплете сметаната и млякото в малък съд, но без да завират. Пресейте брашното в купа, объркайте го добре с маята и добавете затоплената сметанова смес и останалите продукти. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втаса, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Затоплете нугата на слаб огън, така че да се размазва лесно. Размесете втасалото тесто върху леко набрашнена повърхност още веднъж за кратко и го разточете на кора с размери около 55 x 30 см. Намажете нугата върху нея и поръсете равномерно бадемите, след което я завийте на руло откъм дългата страна. Поставете рулото като венец в предварително намаслена и поръсена с бадеми плитка форма за кекс (с диаметър 26 см). Покрийте сладкиша с чиста кърпа и оставете на топло, докато видимо увеличи обема си. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух около 30 мин.

След изпичане оставете козуначения венец заоще 10 мин. във формата, след което го извадетеи оставете да се охлади добре върху металнаскара.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта

Топ 10 Рецепти Най-новите рецепти
1.
1.