за рецептата Кошнички с банани, мюсли и мед
125 г | пшеничено брашно |
100 г | пудра захар |
125 г | сметана (бита сладкарска) |
3 капки | есенция лимон Dr.Oetker |
100 г | бял шоколад |
2 бр. | банани |
1 с.л. | плодов сок (лимонов) |
150 г | кисело мляко |
250 г | маскарпоне |
2 с.л. | мед |
2 с.л. | плодов сок (портокалов) |
100 г | мюсли плодово Виталис Dr.Oetker |
Поставете следващите цветенца да се пекат.
Разтопете на водна баня белия шоколад и оставете леко да се охлади. Намажете вътрешната част на кошничките и оставете шоколада да се втвърди.
Обелете и нарежете бананите на колелца и ги полейте с лимонов сок, за да не покафенеят. Разбийте с миксер останалите съставки до получаването на хомогенен крем. Разпределете го в кошничките. Украсете с бананите и поръсете с мюсли и сервирайте.
Върху твърд картон нарисувате голямо цвете с диаметър 16 см и го изрежете по контурите.
Смесете брашното и пудрата захар в купа, добавете сметаната и есенцията и разбийте всичко с миксер до получаването на гладко тесто. С помощта на шаблона очертайте Поставете шаблона върху хартия за печене и очертайте с молив върху нея 12 цветенца. Разрежете хартията за печене според размерите на тавата. По средата на всяко цветенце поставете малко тесто и внимателно разстелете тънко по очертанията. Изтеглете цветенца с хартията върху тава за печене и печете 4 мин. в средата на предварително загрята фурна на 200°С на горен и долен нагревател или на 180°С с горещ въздух.
След изпичане с помощта на нож отлепете цветенцата от хартията и ги оформете на кошнички, докато са топли. Сложете кошничките в малки десертни купички и оставете да се охладят.