“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Конфитюр с ябълки и сини сливи на два слоя 

Двойна сладост

6 буркана (200 мл)

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Конфитюр с ябълки и сини сливи на два слоя 

Продукти:

500 г ябълки
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар
500 г сини сливи
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Измийте, обелете, почистете и нарежете ябълките на малки кубчета. Претеглете 500 г. В подходящ съд за варене ги пасирайте. Към тях добавете 2 с.л. захар с пакетче Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре. Сложете сместа да заври като бъркате постоянно. След завиране добавете останалата захар и оставете да ври 3-5 мин. Напълнете до половина бурканчетата с горещия конфитюр. Оставете да се охлади за половин час.

2

През това време почистете и нарежете сините сливи на малки кубчета и претеглете 500 г. Смесете 2 с.л. захар с пакетче Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре в плодовата смес. Сложете да заври и след това добавете останалата захар. След като кипне, оставете да ври около 3-5 мин.

3

С готовия сливов конфитюр допълнете вече пълните с ябълков конфитюр бурканчета. Затворете бурканчетата добре. Съхранявайте на хладно и тъмно място.