“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Конфитюр с различни червени плодове

Аромат на ванилия, малини, боровинки, къпини, фрeнско грозде и ягоди

6 буркана (200 мл)

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Конфитюр с различни червени плодове

Продукти:

200 г малини
200 г боровинки
200 г къпини
200 г грозде (червено френско)
200 г ягоди
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте, почистете и отцедете плодовете. Претеглете по 200 г от всеки вид.

2

Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар, бурбонската ванилова захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.