“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Конфитюр от сини сливи и сушени смокини

Сини сливи с спицифичния вкус на смокини за върховна наслада

6 буркана (200 мл)

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Конфитюр от сини сливи и сушени смокини

Продукти:

950 г сини сливи
50 г смокини (сушени)
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
2 пак. захар с канела Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Измийте, почистете сливите и ги нарежете на дребно. Претеглете 950 г. Накълцайте сушените смокини на ситно.

Смесете плодовете в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и захарта с канела и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като кипне, мармаладът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.