Flag

Коледни пастички

about 10 - 15 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Невероятна комбинация от лешници, карамфил и цитрусови плодове
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
300 гкраве масло
300 гзахар
0,5 ампулаесенция ром Dr.Oetker
5 бр.яйца
400 гпшенично брашно
2 с.л.бакпулвер Dr.Oetker (равни с.л)
5 ч.л.какао Dr.Oetker
2 ч.л.канела
0,5 ч.л.карамфил
200 глешници (смлени)
100 гзахаросaни кори от цитрусови плодове
200 глешници (цели)
Допълнително
250 гпудра захар
about 100 млром
about 200 гконфитюр (кайсиев)
about 100 глешници (печени настъргани)
Picture - есенция ром Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (равни с.л)
Picture - какао Dr.Oetker
1

Приготвяне

Разбийте маслото на крем с миксер и при непрекъснато бъркане постепенно добавете захарта и есенцията до получаването на хомогенна смес. Разбъркайте едно по едно яйцата, всяко по 30 сек. на висока степен, след това постепенно объркайте на ниска степен пресятото брашно с бакпулвера, какаото, подправките и смлените лешници, последни добавете захаросаните цитрусови плодове. Разстелете равномерно сместа в предварително намаслена тава с размери 40 x 30 cm, на дъното на която сте поставили алуминиево фолио и от него сте оформили по-висок борд на тавата (при нужда двойно фолио), за да поеме височината на блата. Разпределете целите лешници върху повърхността и ги притиснете леко. Печете около 30 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.


Разбъркайте пудрата захар с рома до получаването на гъста глазура, разстелете я върху още горещия сладкиш и оставете да изстине.


Нарежете сладкиша на правоъгълничета, намажете страните им с кайсиев конфитюр и ги оваляйте в печените настъргани лешници.


При съхранение на студено, пастичките имат трайност до 2 седмици.