“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Коледни пастички

Невероятна комбинация от лешници, карамфил и цитрусови плодове

about 10 - 15 парчета (/парченца)

изисква малко опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Коледни пастички

Продукти:

300 г масло
300 г захар
½ ампула есенция ром Dr.Oetker
5 бр. яйца
400 г пшеничено брашно
2 с.л. бакпулвер Dr.Oetker (равни с.л) (равни с.л)
5 ч.л. какао Dr.Oetker
2 ч.л. канела
½ ч.л. карамфил
200 г лешници (смлени) (смлени)
100 г захаросaни кори от цитрусови плодове
200 г лешници (цели) (цели)

Допълнително:

250 г пудра захар
около 100 мл ром
около 200 г конфитюр (кайсиев) (кайсиев)
около 100 г лешници (печени настъргани) (печени настъргани)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Разбийте маслото на крем с миксер и при непрекъснато бъркане постепенно добавете захарта и есенцията до получаването на хомогенна смес. Разбъркайте едно по едно яйцата, всяко по 30 сек. на висока степен, след това постепенно объркайте на ниска степен пресятото брашно с бакпулвера, какаото, подправките и смлените лешници, последни добавете захаросаните цитрусови плодове. Разстелете равномерно сместа в предварително намаслена тава с размери 40 x 30 cm, на дъното на която сте поставили алуминиево фолио и от него сте оформили по-висок борд на тавата (при нужда двойно фолио), за да поеме височината на блата. Разпределете целите лешници върху повърхността и ги притиснете леко. Печете около 30 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

Разбъркайте пудрата захар с рома до получаването на гъста глазура, разстелете я върху още горещия сладкиш и оставете да изстине.

Нарежете сладкиша на правоъгълничета, намажете страните им с кайсиев конфитюр и ги оваляйте в печените настъргани лешници.

При съхранение на студено, пастичките имат трайност до 2 седмици.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта