“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Коледни бисквитки със скрита изненада

Неочаквана изненада в коледните сладки

около 30 сладки /бисквитки

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Коледни бисквитки със скрита изненада

Маслено тесто:

200 г пшеничено брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. яйце
75 г масло
2 ч.л. прясно мляко
1 с.л. какао Dr.Oetker

Допълнително:

150 г кувертюр

Украса:

1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1 пак. захарни звезди Dr. Oetker
1 пак. захарни конфети Dr.Oetker
1 пак. захарни перли Dr.Oetker

Für die Silikon-Mini Gugelhupfform 6er:

Приготвяне

Приготвяне

Печете 12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

След изпичане извадете бисквитките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.

2

Украса

Разтопете останалия кувертюр и потопете част от сладките в него, друга напръскайте с него. Украсете със захарните звезди, перли и конфети. Изрисувайте със захарен шрифт.

1

Маслено тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа, добавете останалите продукти без 1 ч.л. мляко и какаото. Разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на две и в една половина омесете какаото и останалото мляко.

Разточете светло тесто на кора с дебелина 3 мм върху набрашнения плот и с помощта на формички изрежете коледни мотиви (с диаметър около Ø 5,5 см). Наредете ги върху хартия за печене. Върху всяка бисквитка поставете по една дървена клечка на 3-4 см от горната част на бисквитката. В средата сложете голямо парченце от кувертюра (фиг. 1).

Разточете и тъмно тесто на кора с дебелина 3 мм върху набрашнения плот и изрежете със същите форми същия брой коледни мотиви както от светлото тесто. Наложете какаовите мотиви върху съответните им светлите мотиви и леко притиснете, така че да прилепнат ръбовете на двете фигурки. (фиг. 2).