Flag

Коледна торта с шоколадов мус

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
80
Плодов пълнеж и феерия от аромати
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Блат
5 бр.белтъка
3 гсол (щипка)
120 гзахар
150 глешници (смлени)
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
Черешов пълнеж
350 гкомпот от череши
2 с.л.Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
2 с.л.захар
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Шоколадов мус
300 гкувертюр
600 гсладкарска сметана
Украса
30 гкакао премиум Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
1

Блат

Разбийте белтъците със солта на сняг с миксер. Постепенно добавяйте захарта и разбивайте 4-5 минути с миксер. Добавете лешниците и захарта с канела. Разстелете половината от сместа върху предварително застлана с хартия за печене форма за печене с ринг и изпечете блата в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 18 - 20 мин.


Издърпайте изпеченият блат върху метална скара и оставете да се охлади. След това извадете блата с хартията за печене. Повторете печенето с втората половина на блата.

2

Черешов пълнеж

Отцедете добре черешите. Отделете 150 г от течността. С дървена лъжица разбъркайте 3 ч.л. густин с течността. Добавете към сместа останалата течност, захар, захар с канела, бурбонска ванилова захар и сложете на котлона до кипване. Добавете постепенно остатъка от густина и разбъркайте. Добавете отцедените череши и оставете сместа да се охлади.

3

Шоколадов мус

Разтопете кувертюра на водна баня. С 3 с.л. покрийте първият блат на тортата. Сложете ринга на тортата и намажете черешов пълнеж. Разбийте сметаната на сняг. Добавяйте постепенно кувертюра докато не получите мус. Намажете тортата с половината мус. Сложете отгоре вторият блат. Добавете останалия мус и оставете тортата за 2 ч в хладилник.

4

Украса

Отстранете ринга на тортата. Поръсете цялата торта с какао. Декорирайте по ваше желание.