“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Коледна елхичка

Ванилия, какао и джинджифил за коледен аромат

72 сладки /бисквитки

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Коледна елхичка

Продукти:

75 г масло
75 г пудра захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
100 г брашно
1 бр. яйце
1 с.л. какао Dr.Oetker
½ ч.л. джинджифил (млян)

Украса:

1 пак. четири украси за сладкиши Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Разтопете маслото. Намазнете тавата запечене и застелете с хартия за печене.

2

Тесто

Тесто

Смесете разтопеното масло с останалите продукти и разбийте с миксер до получаването на хомогенна смес. Разстелете тестото равномерно върху хартията за печене. Поръсете тестото с малки перлички от украсите за сладкиши (фиг.1). Печете 7-9 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател.

Веднага след изпичане нарежете с нож тестото на триъгълници (Фиг.2).

Оставете сладките да изтинат и след това ги подредете под формата на елха.