“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Кокосови хапки с ананас

Екзотичен десерт с кокос, ананас, ванилия... и всичко това в една хапка

около 5 - 8 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Кокосови хапки с ананас

Тесто:

200 г пшеничено брашно
4 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (около 2 пакетчета)
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
6 бр. яйца
5 с.л. олио
3 с.л. ликъор (кокосов)
50 г кокосови стърготини

Крем:

278 г ананасa след отцеждане (1 консерва)
1 пак. Оригинален пудинг сметана Dr.Oetker
375 мл прясно мляко
50 г захар
75 г кокосови стърготини
100 г масло
100 мл плодов сок от ананас (от консервата)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180˚С. Намажете тавата с олио и я покрийте с хартия за печене.

Смесете брашното с бакпулвера, пресейте ги в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксер първо на ниска, след което за две минути на висока степен до хомогенност. Разстелете тестото в застлана с хартия за печене тавата, и печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180˚С около 25 мин. Извадете сладкиша и оставете да изстине.

Отцедения в гевгир ананас нарежете на ситни парченца. Пригответе пудинга по указанията на опаковката, но само с 375 ml мляко и 50 g захар, прибавете сока от ананас, ананасовите парченца и кокосовите стърготини (оставете малко от тях за декорация). Разпределете охладения пудинг върху сладкиша и поръсете отгоре с кокосови стърготини и украсите сладкиша с парченца ананас. Преди сервиране охладете сладкиша в хладилник и го нарежете на ромбчета.