“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Класически бриоши с масло

Ароматни бриоши с много масло и Бурбонска ванилия

20 парчета /парченца

изисква малко опит 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Класически бриоши с масло

Тесто със суха мая за печене:

175 г масло
1 пак. суха мая Dr.Oetker
2 с.л. вода (хладка)
370 г пшеничено брашно
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
50 г захар
3 г сол (щипка)
4 бр. яйца

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Разтопете маслото.

2

Тесто със суха мая за печене

В купа пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Към брашното добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте купата с тестото с фолио и оставете за през нощта да втаса.

3

Намазнете и застелете с хартия за печене 2 продълговати форми за кекс с размери 25 см х 11 см.

4

Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото до правоъгълник с размери 40 см х 25 см и го сгънете на хармоника с четири части до получаването на малък правоъгълник. Разточете получения правоъгълник до размери 48 см х 25 см и нарежете на 8 ленти (всяка с размери 6 см х 25 см). Навийте всяка на руло. Разпределете по 4 рула като пънчета във всяка форма на известно разстояние едно от друго (Фиг.1). Оставете на топло място, докато рулата видимо увеличат обема си (2-3 часа).

5

Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 30 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

6

След изпичане извадете получените бриоши заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охладят.