“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Хрупкава туршия от карфиол

Шарена туршийка с леко пикантен вкус

около 7 - 8 буркана (800 мл)

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Хрупкава туршия от карфиол

Продукти:

3 кг карфиол
1000 г краставици
900 г моркови
200 г чесън
1 пак. Пикант фикс - люта Dr.Oetker
300 мл оцет (задължително 6% или 9%)
150 г захар
1,70 л. вода

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте карфиола и го нарежете на малки главички. Измийте морковите и краставичките и ги нарежете на кръгчета. Почистете скилидките чесън и ги нарежете на четвъртини. Подредете зеленчуците в предварително измитите и подсушени буркани като между тях слагате чесън.

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта и сложете на огъня да заври. Оставете да ври 3-5 мин като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, може да добавите допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите – по-сладък или по-кисел. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и оставете с капачките надолу за около 5 мин. Съхранявайте на хладно и студено.