“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kекс „Цвете”

Изненадайте с кекс във формата на цвете

10 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Kекс „Цвете”

Тесто:

250 г праскови
75 г бял шоколад
200 г масло
125 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
5 капки есенция ванилия Dr.Oetker
4 бр. яйца
200 г пшеничено брашно
3 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
100 г бадеми

За украса:

25 г бял шоколад
10 г цветни захарни шрифтове Dr.Oetker

форма за кекс във формата на цвете

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Измийте, почистете и нарежете на малки парченца прасковите. Разбийте маслото на най-висока степен на крем, като постепенно добавяте захарта, ванилената захар и есенцията. След това добавете едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен с миксера около 1/2 минута. Пресейте брашното и бакпулвера в купа и след това го разбъркайте до получаването на гладка сместа. Накрая добавете начупения шоколад и бадемите. Разстелете половината от тестото в предварително намаслената форма, поръсете с нарязаните праскови и покрийте с останалата част от тестото. Печете в средата на предварително загрята фурна на 170°C при горен и долен нагревател или на 150°C при горещ въздух около 50 мин.Извадете готовото печиво и го оставете да се охлади за около 10 мин върху метална скара.

2

Украса:

Разтопете белият шоколад на водна баня, напълнете го в полиетиленово пликче, отрежете едното му ъгълче и декорирайте печивото рисувайки листенца на цвете.