“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Кашкавалени соленки с различни аромати

Ароматни сухарчета с подправки

около 40 сладки /бисквитки

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Кашкавалени соленки с различни аромати

Тесто със суха мая за печене:

150 г пшеничено брашно
150 г брашно от елда
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
½ ч.л. червен пипер
около 3 г черен пипер (щипка смлян)
50 г масло
150 г кашкавал настърган
175 мл вода

За намазване: :

10 мл вода

За поръсване: :

около 10 - 20 г макови семена
около 10 - 20 г сусам
около 10 - 20 г сол едра
около 5 - 10 г кимион
около 10 г ленено семе

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Смесете двата вида брашно със сухата маята в купа и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 2 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Разделете тестото на две топки. Върху леко набрашнена повърхност разточете всяка топка на кора с размери 40х30 cm. Разстелете кората върху застлана с хартия за печене тава, набодете я с вилица и я намажете с вода. С нож нарежете на 20 равни парчета. Поръсете със сол, сусам, маково и ленено семе, кимион и печете в средата на предварително загрята фурна около 25 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. Повторете и с втората кора.

След изпичане извадете соленките с хартията върху метална решетка да се охладят.