“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Карамелени парти-еклери

Еклерчета с пудинг

около 10 - 20 парчета /парченца

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Карамелени парти-еклери

Парено тесто:

125 мл вода
25 г масло
75 г пшеничено брашно
15 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
3 бр. яйца
3 г бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

400 мл прясно мляко
1 пак. Oригинален пудинг карамел Dr.Oetker
100 г заквасена сметана
1 пак. глазура карамел Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Сложете водата с маслото да заврят в тенджера. Свалете от огъня и изсипете наведнъж предварително смесените брашно и Густин в горещата течност. Разбъркайте енергично с дървена лъжица, за да не се получат топчета. След като се оформи гладка топка тесто, върнете го на котлона и го "парете" около 1 мин при постоянно разбъркване. Свалете тестото от котлона и го поставете в купа. Изчакайте да се охлади и разбъркайте яйцата едно по едно с миксер (с куки за тесто) на най-висока степен. Добавете следващото яйце, едва когато тестото напълно е поело предишното. Разбъркайте последното яйце, докато тестото заблести и започне да се стича от лъжицата, без да се разкъсва. Добавете щипката бакпулвер и разбъркайте за кратко. Напълнете тестото в шприц и оформете около 12 ленти с дължина 8 см върху тава, покрита с хартия за печене. Печете около 20 мин в средата на предварително загрята фурна на 200°C на горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух. Не отваряйте фурната през първите 15 минути, в противен случай еклерчетата ще спаднат. След като се изпекат, извадете ги и направете малък отвор, през който по-късно да напълните крема. Оставете еклерчетата да изстинат върху метална скара.

2

Пълнеж:

Пригответе пудинга според указанието на опаковката, но с 400 мл мляко. Оставете го да се охлади, покрит с домакинско фолио. Накрая разбъркайте сметаната в охладения пудинг. Поставете го в шприц и напълнете охладените еклери. Пригответе глазурата според указанията на опаковката и намажете еклерите. Украсете със захарни звезди, перли и сърчица. Съхранявайте еклерите на хладно.