“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Карамелени крем-пастички с ягодов сос

Пудинг с карамел, шоколад, кокос и лешници

6 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Карамелени крем-пастички с ягодов сос

Крем-пудинг:

2 пак. оригинален пудинг карамел Dr.Oetker
120 г захар
900 мл прясно мляко

Украса:

10 г кокосови стърготини
10 г млечен шоколад (настърган)
10 г лешници (настъргани)

Ягодов сос:

120 г мармалад ягодов
3 с.л. сок (лимонов или портокалов)
3 с.л. вода (топла)

Приготвяне

Приготвяне

1

Крем пудинг:

Сложете домакинско фолио върху плитка тава с размери около 23 х17 см. Пригответе двете пакетчета според указанията на опаковката,но само с 900 мл мляко. Разстелете горещия пудинг равномерно в тавата и директно покрийтеповърхността му с домакинско фолио. Оставете го да се охлади за мин. 3 часа. Запечете до златисто кокосовите стърготини и лешниците в сух тиган с незалепващо покритие. Така ще усилят аромата си.

2

Ягодов сос:

Прецедете ягодовия мармалад през фина цедка или пасирайте. Добавете няколко лъжици топла вода и лимоновия сок. Загрейте на котлона като разбърквате до получаването на хомогенен ягодов сироп.

Обърнете тавата с охладения пудинг върху кухненска дъска и отлепете фолиото. Нарежете го на кубчета с размери 4 х 4 см. Част от тях оваляйтев ядките и кокосовите стърготини а другите в шоколада. Сервирайте крем- пастичките със соса.