“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Карамелен крем с ябълки

Карамелена идея с ябълки

about 4 порции (/дози)

лесно става 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Карамелен крем с ябълки

Продукти:

1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker (пудинг ванилия Гала с парченца бадеми) (пудинг ванилия Гала с парченца бадеми)
40 г захар
400 мл прясно мляко
1 бр. ябълки
около 10 г масло
30 г слънчогледови семки (белени) (белени)
50 г захар
5 с.л. сметана (сладкарска) (сладкарска)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Пригответе пудинга с млякото и 40 g захар според указанието на опаковката и го оставете да изстине, като още горещ го покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не се образува коричка.

Запечете до златисто слънчогледовите семки в тиган без мазнина и ги оставете да изстинат. След това обелете ябълката, нарежете я на филийки, отделете няколко за украса и запечете/запържете останалите в тигана с маслото до златисто. Разпределете ябълките в 4 десертни чаши и ги допълнете с изстиналия пудинг, който сте разбъркали до хомогенност с метална бъркалка.

Разтопете захарта до златист карамел и свалете тенджерата от огъня. Добавете сметаната и отново загрейте сместа, докато малко се сгъсти и се получи кремообразна карамелена маса. В нея разбъркайте слънчогледовите семки и останалите парчета ябълки и залейте десертите. Поднесете ги охладени.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта

Топ 10 Рецепти Най-новите рецепти
1.
1.