Flag

Кантучини-тирамису с червени боровинки

about 8 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Една по-различна идея за тирамису
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
100 гбадеми
150 млкафе (еспресо или силно кафе )
50 млликьори (Марсала, Бордо или др.)
395 гсладко от червени боровинки
1 ампулаесенция лимон Dr.Oetker
250 гбисквити (катучини)
1 пак.крем Тирамису Dr.Oetker
200 млпрясно мляко (студено)
250 гмаскарпоне
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 с.л.какао Dr.Oetker
Picture - есенция лимон Dr.Oetker
Picture - крем Тирамису Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Отделете 25 г бадеми за декорация настрана, начупете останалите бадеми на ситно и запечете до златисто в сух тиган с незалепващо покритие. Пригответе кафето и го смесете с ликьора. В купа смесете сладкото от боровинки с есенцията лимон.

2

Приготвяне

Подредете катучините в правоъгълна чиния и го полейте със сместа ликьор и кафе. Разпределете развномерно сладкото върху катучините.


Пригответе крема Тирамису Dr. Oetker като го разбиете 3 мин с миксер но само с 200 мл прясно мляко и без сметана. В купа разбийте маскарпонето, бурбонската ванилова захар и печените бадеми и накрая объркайте крема тирамису. Разстелете крема развномерно върху боровинковото сладко. Оставете тирамисуто около 2 часа в хладилник. Преди сервиране поръсете с какао и отделените бадеми.