“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Канелени пастички с хрупкава поръска

Мус от сини сливи, канела, хрупкава поръска в една пастичка

about 20 сладки (/бисквитки)

изисква малко опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Канелени пастички с хрупкава поръска

тава (40 x 30 см):

Тесто за щройсел:

225 г пшеничено брашно
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
около 3 г канела (щипка) (щипка)
150 г масло

Тесто със суха мая за печене:

375 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
около 3 г сол (щипка) (щипка)
50 г масло
1 бр. яйца
150 мл прясно мляко

Пълнеж:

около 6 с.л. мус от сини сливи от сини сливи

Допълнително:

1 с.л. прясно мляко

За глазура:

200 г пудра захар
около 6 с.л. сок (лимонов) (лимонов)

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто за щройсел

Разбъркайте всички съставки с миксер до получаването на едра поръска.

2

Тесто с мая

Пресейте брашното в купа, разбъркайте го със сухата мая и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си. Разделете тестото на две. Върху леко набрашнена повърхност разточете едната част на правоъгълна кора с размери 40х30 cm и разстелете на дъното на предварително намаслената тавата. Намажете с муса от сливи. Разточете и другата половина от тесто на кора със същите размери. Поставете я върху първия блат и притиснете добре. Намажете отгоре с млякото, набодете с вилица повърхността равномерно и разпределете щройсела върху тестото. Нарежете тестото на 20 големи парчета и печете в средата на предварително загрята фурна около 20 мин на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане извадете сладкиша с хартията върху метална скара.

3

Глазура

Разбъркайте пудрата захар в лимоновия сок до получаването на хомогенна паста и глазирайте още горещия сладкиш. Оставете да се охлади.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта