“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ягодов пудинг сладкиш

Ягоди, шоколад, ягоди и мента

about 20 парчета (/парченца)

лесно става 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Ягодов пудинг сладкиш

тава (40 x 30 см):

Крем:

80 г захар
1 л. прясно мляко
2 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
75 г шоколадови парченца

Тесто:

250 г масло
200 г захар
½ ампула есенция ванилия Dr.Oetker
1 щипка сол
6 бр. яйца
100 г сладкарска сметана
100 г сладкарска сметана
250 г пшеничено брашно
2 пак. бакпулвер Dr.Oetker

Украса:

1 кг ягоди
10 парчета шоколадови парченца
10 стрък мента
10 стрък мента

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Пригответе пудинга според указанията на опаковката. Оставете пудинга да се охлади като често го разбърквате.

2

Тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захар, есенция ванилия и сол до получаване на хомогенна смес. Разбийте яйцата на най-високата степен за около 1/2 минута. Пресейте брашното и бакпулвера и добавете към сместта като разбърквате с миксера на средна скорост. Разстелете тестото в предварително намазнена тава за печене.

Печете блата в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух 30 мин. Извадете сладкиша върху метална скара и оставете да се охлади.

3

Украса

Добавете шоколадовите парченца към охладения пудинг и ги разбъркайте. Разстелете равномерно получената смес върху блата. Почистете, измийте и нарежете ягодите на половинки или четвъртинки. Разпределете ягодите, шоколадовата украса и листата от мента върху крема.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта