“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ягодов конфитюр със свежа мента

Интересна комбинация с лек аромат на мента

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

лесно става 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Ягодов конфитюр със свежа мента

Продукти:

1 кг ягоди
950 г захар
1 пак. Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
около 20 г мента (2-3 с.л.) (2-3 с.л.)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте ягодите, махнете листенцата, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 1 кг. Измийте ментата, нарежете я на дребно и отделете 3 с.л.

Смесете ягодите, ментата и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовата смес.

Сложете конфитюра да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3 – 5 минути при непрекъснато бъркане.

По желание можете да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.

Забележка: Прибавянето на мента намалява трайността на конфитюра.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта