“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ягодов конфитюр с парченца банани

Оригинална комбинация от аромати и вкусове

около 10 буркана (200 мл)

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ягодов конфитюр с парченца банани

Продукти:

750 г ягоди (почистени)
250 г банани (обелени)
1 пак. Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1,15 кг захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Измийте ягодите, махнете листенцата, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 750 г. Обелете бананите, нарежете ги на дребно и претеглете 250 г.

Смесете ягодите, бананите и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчетето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трява да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете така около 5 минути.