“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ягодов конфитюр с бял шоколад

Бял шоколад в класическия ягодов конфитюр

около 5 буркана (200 мл)

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ягодов конфитюр с бял шоколад

Продукти:

950 г ягоди
60 г бял шоколад
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте ягодите, нарежете ги на ситни парченца и претеглете 950 г.Начупете на едри парченца белия шоколад.

Сложете ягодите в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Върнете отново на огъня да кипне и оставете да ври още около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Разбъркайте в сместа и лимонената киселина и оставете още една минута да ври. След това свалете от огъня и прибавете начупения шоколад и разбъркайте добре. По желание можете да отстраните пяната. Разпределетегорещия конфитюр в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги и обърнете с капачката надолу за около 5 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно място.