“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ябълкова фокача

Сладка фокача от Италия

about 4 парчета (/парченца)

изисква малко опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Ябълкова фокача

Тесто със суха мая за печене:

350 мл прясно мляко
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар

Пълнеж:

около 300 г ябълки
около 2 с.л. сок
125 г заквасена сметана (с висока масленост) (с висока масленост)
1 ч.л. захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

За намазване:

около 60 г желе от дюли от дюли

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто с мая

Пресейте брашното в купа, объркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Измийте ябълките, почистете ги от семките и дръжките и ги нарежете на много тънки кръгли филийки. Полейте ябълковите кръгчета с лимоновия сок, за да не покафенеят. Разбъркайте сметаната със захарта и бурбонската ванилена захар.

Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто за кратко и го разделете на четири топки. Разточете всяка топка на кора с овална форма с размери 28х18 cm. Поставете първата кора върху застлана с хартия за печене тава и я намажете с една четвърт от сметановия крем, като оставите по един сантиметър от края. Разпределете резенчетата ябълки върху крема. По същия начин върху хартия за печене подгответе останалите три фокачи. Оставете фокачите на топло, докато видимо увеличат обема си. След това печете всяка около 25 минути в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

Докато се пекат, загрейте желето от дюли в малък метален съд.

След изпичане извадете сладкишите с хартията върху метална решетка и намажете повърхността им с топлото желе.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта