“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ябълков конфитюр с джанки и сайдер

Една нетрадиционна комбинация, но с прекрасен резултат

6 буркана (200 мл)

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ябълков конфитюр с джанки и сайдер

Продукти:

400 г ябълки
400 г джанки
1 кг захар
200 мл сайдер
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте, обелете, почистете и нарежете ябълкитена кубчета. Претеглете от тях точно 400 г. Измийте, обезкостете и нарежете джанкитена ситно. Претеглете 400 г.

Смесете плодовете в подходящ съд за варене и ги полейте с 200 мл ябълков сайдер. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.