“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ябълков гратин с ванилена заливка

Съставки

Съставки

за рецептата Ябълков гратин с ванилена заливка

Продукти:

500 г ябълки
около 10 мл сок (лимонов)
50 г масло
50 г захар
100 г хрупкаво мюсли Виталис с мед Dr.Oetker

Ванилена заливка: :

2 бр. белтъка
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
500 мл прясно мляко
40 г захар
2 бр. жълтъци

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Обелете измитите ябълки и ги нарежете на тънки филийки. Напръскайте ги с лимоновия сок и ги подредете в предварително намазана с масло форма за печене с вместимост 1 л.

Разтопете маслото и захарта в тенджера, оставете да поври за кратко и добавете мюслито Vitalis. Половината от получената смес разпределете върху ябълките и печете около 20 мин. в долната част на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на при горещ въздух на 160°C.

През това време разбийте белтъците на твърд сняг и жълтиците на крем. Пригответе пудинга с млякото и захарта според указанието на опаковката, добавете белтъците и жълтъците и объркайте добре на ръка. Извадете от фурната изпечените за 20 минути ябълки, излейте крема върху тях и сложете най-отгоре останалото количество мюсли. Допечете гратина за около 30 минути.