“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Гурме конфитюр от манго и къпини

Конфитюр на два слоя – горски с къпини и екзотичен с манго

5 буркана (200 мл)

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Гурме конфитюр от манго и къпини

Продукти:

500 г къпини
450 г манго
2 с.л. сок от лимон
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Измийте, почистете, претеглете 500 г къпини и пасирайте. Обелете мангото и отделете плода от костилката. Претеглете 450 г от него, накълцайте на ситно, смесете го с лимоновия сок и пасирайте.

2

Сложете къпините в подходящ съд за варене. Смесете 1 с.л. захар с половината от съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към сместа. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете 250 г от захарта и ½ от съдържанието на лимонената киселина. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Напълнете бурканчетата до половината с още горещия конфитюр. Оставете да се охлади за 15 мин.

3

Смесете мангото в подходящ съд за варене. Смесете 1 с.л. захар с останалата част от Гелфикс Екстра и прибавете към плодовете. Сложете да заври като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и лимонена киселина и разбъркайте добре. След като кипне отново, оставете да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане.

4

С готовия конфитюр от манго допълнете бурканчетата с къпинов конфитюр. Затворете ги добре, но обръщайте с капачките надолу, за да не се смесят двата слоя. Съхранявайте на хладно и тъмно място.