“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Фъстъчени парички

Съставки

Съставки

за рецептата Фъстъчени парички

Тесто:

250 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
100 г захар
около 3 г сол (щипка)
125 г масло
1 бр. яйце

Допълнително:

100 г фъстъци (фино натрошени, безсолни)
2 ч.л. какао Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниска, а после на най-висока степен до получаването на гладко тесто. Отделете 2/3 от тестото, размесете го с фъстъците върху набрашнена повърхност и оформете рула с диаметър 2 cm. Смесете останалото тесто с какаото и разточете кора с дебелина около ½ cm върху леко набрашнена повърхност, напръскайте го леко с вода и увийте всяко руло в тъмната кора.

Оставете рулата на студено за около час, след което ги нарежете на кръгчета „парички" с дебелина ½ cm. Наредете ги върху застлана с хартия за печене тава и печете около 10 мин. на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.