“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Джинджифилови барове с кокос

Различни коледни сладки

60 сладки /бисквитки

изисква малко опит 80 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Джинджифилови барове с кокос

Маслено тесто:

50 г джинджифил
225 г брашно
125 г захар
3 г сол (щипка)
5 капки есенция лимон Dr.Oetker
1 бр. яйце
125 г масло

Допълнително:

50 г кокосови стърготини

Украса:

100 г кувертюр
½ с.л. олио
50 г джинджифил (захаросан)

Приготвяне

Приготвяне

1

Маслено тесто

Обелете джинджифила и го настъргайте. В купа смесете всички продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на две равни части, оформете ги на рула с дължина по 30 см и ги сложете в домакинско фолио. Оставете тестата за час в хладилника.

Нарежете всяко руло на 30 равни части и оформете всяко на продълговато барче. Оваляйте всяка половина в кокосови стърготини.

Наредете ги в предварително застлана тава за печене на разстояние едно от друго. Печете баровете в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около13- 15 мин.

Издърпайте изпечените барове заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

2

Украса

Нарежете захаросания джинджифил на малки кубченца. Разтопете кувертюра на водна баня, потопете другата половина на всеки бар и след това поръсете с джинджифил и поставете на хартия за печене да стегне глазурата.