Flag

Доматчета в оцет

about 6 - 7 буркана ((700 мл))
Леснa
20
За похапване - кисели доматчета, но червени
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Винаги пълнете бурканите до ръба, така че да остава възможно най-малко въздух.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2 кгдомати (малки)
300 глук (4 глави)
1000 млоцет (винен)
250 млвода
1,5 ч.л.сол
0,5 ч.л.карамфил (2 цвята)
1 ч.л.пипер (зърна черен)
1,5 ч.л.синапени семена
2 пак.консервант Dr.Oetker
Picture - консервант Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте и подсушете доматчетата. С клечка за зъби надупчете неколкократно всяко доматче и ги подредете в подготвените буркани. Обелете и нарежете лука и заедно с водата, оцета, солта, захарта, карамфила, черения пипер и синапеното семе ги сложете да заврят. След като сместа поври за кратко, я свалете от котлона и разтворете вътре двете пакетчетата консервант.


Залейте доматчетата с получената марината и затворете бурканите. Консервираните доматчета съхранявайте на хладно.

Съвет за рецептата

  • Винаги пълнете бурканите до ръба, така че да остава възможно най-малко въздух.