“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Цитрусови бадемови сладки

Дребни сладки с бадеми и цитрусов аромат

100 сладки /бисквитки

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Цитрусови бадемови сладки

Тесто:

375 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
5 г сол
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
1 бр. яйце
250 г масло
100 г бадеми (смлени)

Украса:

150 г тъмен шоколад
1 с.л. олио

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на четириъгълник (22x14 cm) и го оставете в хладилника през нощта.

Нарежете тестото на четири ленти с дължина 22 см и 3,5 см, след това ги нарежете на малки плочки със широчина 1-1,5 см. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете 15 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С на вентилатор.

2

След изпичане извадете сладките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.

3

Украса

Разтопете шоколада с олиото на водна баня. Потопете всяка от охладените сладки до половината в шоколада и поставете върху хартията за печене, за да се втвърди шоколада.