“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Чътни с ягоди и френско грозде

Индийски сос от сладки плодове, подправени със сол и черен пипер

4 буркана ((200 мл))

лесно става 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Чътни с ягоди и френско грозде

Продукти:

250 г ягоди
200 г грозде (френско) (френско)
3 бр. лук
½ бр. чушки (червена, люта ) (червена, люта )
100 мл вино (червено) (червено)
50 мл оцет (малинов) (малинов)
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 бр. дафинов лист
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
1 ч.л. пипер (зелен) (зелен)
5 г сол
500 г захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Измийте, почистете и нарежете ягодите на ситно. Претеглете 250 г. Измийте френското грозде, оставете го да се отцеди добре и изронете зърната. Претеглете 200 г. Обелете лука, измийте лютата чушка и ги нарежете на малки кубчета.

2

Смесете ягодите, френското гроздето, лука, лютата чушка, червеното вино и оцета в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги разбъркайте добре в плодовата смес. Добавете дафиновия лист и захарта с канела Dr. Oetker. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Овкусете със солта и пипера. След като сместа кипне отново, чътнито трябва да ври 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете чътнито от котлона, извадете дафиновия лист и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги, ги обърнете с капачката надолу за 5 мин.

Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта