“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Черешова торта със сметана

Сочен блат с черешов пудинг и сметана

12 порции /дози

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Черешова торта със сметана

Блат:

100 г масло
100 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 бр. яйца
150 г бадеми смлени
2 с.л. какао Dr.Oetker
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
1 пак. захар с канела Dr.Oetker

форма за печене с ринг (Ø 26 cm)

Сиропиране на блат:

1 - 2 с.л. ликьор от череши

Черешов пудинг:

около 2 буркана компот от череши (около 350 г отцедени череши)
1 пак. пудинг сметана Dr.Oetker
2 с.л. захар

Сметана с вкус на ванилия:

500 г сметана сладкарска
2 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

Украса:

2 с.л. натрошени парченца шоколад

Приготвяне

Приготвяне

4

Сметана с вкус на ванилия

Разбъркайте сметаната с ваниловата захар. Оформете я като облачета около черешите. Поръсете с шоколадови парченца. Съхранявайте тортата в хладилник. Преди сервиране отстранете тортения ринг.

1

Блат

Разбъркайте маслото в купа до получаване на пухкава смес. Добавете към сместа предварително смесената захар с бурбонската ванилова захар до получаване на еднородна смес. Постепенно добавете яйцата, 1 по 1, като разбърквате с миксер на най-висока степен. Към тях добавете бадемите, какаото, бакпулвера и канелата, и ги разбъркайте на ниска степен. Изсипете сместа за блата върху предварително намазанената и застлана с хартия за печене, форма за печене и я поставете във фурната. Печете блата в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 25 мин. Освободете кръглата форма за печене от блата и го поставете с хартията върху покрита с хартия за печене метална решетка и го оставете да се охлади.

2

Сиропиране на блата

Отстранете хартията за печене и поставете сладкиша върху голяма тортена чиния. Поставете ринга за торта около блата. Сиропирайте с черешов ликьор.

3

Черешов пудинг

Отцедете черешите и отмерете 500 мл от течността. Пригответе пудинга според указанията на опаковката със захар, но с 500 мл сок от череши. Добавете черешите към пудинга и разбъркайте. Намажете сместа върху блата и го оставете в хладилника да се охлади.