“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Бирени хлебчета с чоризо или сирена

Хлебче смесица от вкусове

25 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Бирени хлебчета с чоризо или сирена

Тесто:

500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
50 г масло
1 с.л. зехтин
330 мл светла бира

Първи пълнеж:

50 г сушени сини сливи без костилка
200 г овче сирене или фета
80 г шунка Серано на филии

Втори пълнеж:

125 г салам Чоризо
200 г сирене Бергкезе (твърдо, добре узряло, ароматно жълто сирене)

Приготвяне

Приготвяне

4

Печете 30 мин в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Сервирайте топли.

1

Тесто:

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и бирата, като оставите 3 с.л, за намазване. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.

2

Първи пълнеж

За първия пълнеж нарежете сушените сливи и овчето сирене на малки парчета. За втория пълнеж нарежете салама на ситно, настържете сиренето и ги смесете.

3

Втори пълнеж

Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тесто и разделете на две. Разточете всяка от двете половини на квадратна кора с размер 30х30 см (фиг. 1). Поръсете едната кора със ситно нарязаните шунка, сушени сливи и сирене, а другата – със салама и сиренето Бергкезе като оставите по 1 см от ръба на корите непокрит. Навийте всяка кора на стегнато руло и поставете върху застлана с хартия за печене тава. С нож направете напречни прорези с дълбочина 3 см и намажете с бира (фиг. 2). Оставете хлебчетата отново да втасат за около 20 мин.