“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Билкови хлебчета и ароматна извара

Ароматни хлебчета на трапезата

около 10 - 15 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Билкови хлебчета и ароматна извара

Тесто:

350 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
5 г сол
150 г сметана (заквасена)
75 мл прясно мляко
20 г копър
20 г магданоз
10 г босилек

За изварата:

20 г лук (1/2 връзка пресен лук)
½ бр. чесън (1/2 връзка пресен чесън)
125 г извара (фина безсолна извара )
250 г сметана (заквасена)
2 с.л. олио
1 с.л. оцет
5 г пипер (черен/бял)
5 г сол

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на ниска, след това на висока степен до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност оформете тестото на руло и го разделете на 16 части. Направете ги на кръгли топки, притиснете ги леко отгоре и ги подредете в застлана с хартия за печене тава. Печете около 17 минути в средата на предварително загряра фурна на 180°C при долен и горен нагревател или при 160°C на горещ въздух.

2

Извара:

Измийте и нарежете на дребно пресните лук и чесън, добавете останалите продукти и разбъркайте до хомогенност. Поднесете топлите хлебчета с ароматната извара.