“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Белгийска салата

Туршийка с брюкселско зеле, тиквички и тиква

около 7 - 8 буркана (700 мл)

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Белгийска салата

Продукти:

900 г тиквички
3 кг брюкселско зеле
1 кг тиква на кубчета
300 мл оцет (задължително 6% или 9%)
150 г захар
1 ¾ л. вода
1 пак. Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
7 - 8 бр. дафинов лист

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Почистете главичките брюкселско зеле и ги набодете с дебела игла за шиене на няколко места. Обелете и почистете тиквата, нарежете я на кубчета или в различни форми (звезди, квадрати и др.) като използвате с формички за сладки. Почистете и нарежете тиквичките на кубчета. Подредете зеленчуците в предварително измитите и подсушени буркани. Добавете по един дафинов лист във всеки буркан.

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта и сложете за заври. Оставете да ври 3 - 5 мин. като бъркате непрекъснато. Може да добaвите допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и оставете с капачките надолу за около 5 мин. Съхранявайте на хладно и студено.