“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Бадемови звездички

По-вкусно от една бадемова сладка, са... две бадемови сладки

about 30 сладки (/бисквитки)

лесно става 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Бадемови звездички

Тесто:

175 г пшеничено брашно
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 капки есенция лимон Dr.Oetker
100 г бадеми смлени смлени
125 г масло

Украса:

75 г глазура лимон Dr.Oetker
2 с.л. захарни конфети Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Смесете брашното с останалите продукти и разбъркайте всичко на ниската степен за кратко, а след това на високата до образуването на гладко тесто. Оформете тестото на руло с дължина 30 см върху леко набрашнена повърхност и притиснете от три страни така, че да получи триъгълна форма и поставете в хладилника за час.След това нарежете на триъгълни филийки с дебелина ½ см, поставете ги върху застлана с хартия за печене тава. Печете в средата на предварително загрята фурната около 14 мин. на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух. Издърпайте получените сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

2

Украса

Пригответе глазурата по указанията на опаковката и я напълнете в здраво полиетиленово пликче за свежо съхранение. Отрежете едното ъгълче и капнете малко глазура върху една сладка и слепете с другата, като връхчетата им се разминават така, че да се получи звезда. Намажете повърхността на звездичките с останала глазура и украсете със захарните конфети. Съхранявайте звездичките до 3 седмици в метални кутии.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта