“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ароматни коледни венчета

Рецепта от блог Тортичка

35 сладки /бисквитки

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ароматни коледни венчета

Продукти:

140 г пшеничено брашно
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
50 г пудра захар
½ ампула есенция ром Dr.Oetker
150 г масло (студено на кубчета)
4 пак. ванилена захар Dr.Oetker
4 пак. захар с канела Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Смесете брашното, пудрата захар и пудинга, добавете есенцията и накрая маслото. Започнете да претривате сместа с помощта на пръстите си. Претривайте, докато тестото започне да се събира в топка.

Щом се оформи топка тесто, увийте я в прозрачно фолио и я приберете в хладилника за около 40 мин. След това извадете тестото, омесете го леко, разточете го на кора с дебелина 6 -7 мм върху набрашнен плот и изрежете кръгчета.

2

В центъра на всяко кръгче изрежете по още едно по-малко кръгче, за да се образуват венчета. С вилица направете шарки по венчетата.

3

Поставете ги в тава с хартия за печене и печете в загрята на 190 градуса фурна до леко порозовяване. Още топли оваляйте във ванилена захар и захар с канела.

4

За още идеи може да посетите блог Тортичка