“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

История

Всичко започва през 1891 година в Бийлефелд в малка стаичка на аптеката, в която младият аптекар Д-р Аугуст Йоткер дни и нощи със своята аптекарска везна и хаванче експериментирал с различни продукти и съставки.

Усърдната изследователска работа се отплатила и откритието на бакпулвера Бакин предизвикало истинска революция в домашното печене и сладкарство! Той представлявал точното количество бакпулвер, необходимо за половин килограм брашно. Заради правилното съотношение на сместа и качеството на използваните продукти Д-р Йоткер можел да гарантира, че печивото със сигурност ще бухне.

Бакпулверът, създаден от Юстус фон Либих, не можел да се съхранява и е имал спечифичен вкус и именно затова бакпулверът на Д-р Йоткер бил така успешен. Той се превърнал в сензационно откритие, което бързо довело до увеличаване на печенето на домашни сладкиши. Д-р Йоткер бил новатор и по отношение на комуникацията като публикувал реклама във вестниците и отпечатвал рецепти на пакетчето с бакпулвер.

Малко по-късно, през 1894 г, на пазара вече е пуснат и продуктът ванилена захар, който е задължителна съставка на всеки домашен сладкиш и до днес. Само четири години по-късно на пазара е въведен Оригиналният пудинг на Д-р Йоткер, който веднага се превръща в сензация.

Д-р Аугуст Йоткер стига до този момент от кариерата си като фармацевт, когато се съсредоточава изцяло върху производството на бакпулвер, ванилена захар и други нови продукти.

В началото на XX век Д-р Йоткер защитил търговската марка на своите продукти. Оттогава червено-белият профил на жена блести върху всички опаковки на Dr. Oetker и се е превърнал в сигнал за потребителя, че съдържанието е с най-високо качество.

Увеличаващото се търсене довело до фабрично производство и въвеждането на нови продукти. Малката аптека "Д-р Йоткер" се превърнала във международна фирма.