Разбийте яйцата на пяна с миксер на висока степен за 1 мин. Продължете да бъркате с миксера като постепенно добавяте предварително смесената захар с аромат ром. Разбивайте още поне две минути. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото и ги добавете на два пъти към яйцата и захарта, разбивайки на ниска степен. Разбъркайте с миксер до хомогенност. Разпределете тестото в намазнена и застлана с хартия за печене форма за торта (с диаметър 26 cm). Печете 25 мин в долната половина в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или при 160°C при горещ въздух.
След изпичане отделете краищата на изпечения блат от стените и го обърнете върху застлана с хартия за печене метална скара да се охлади напълно. След това отлепете хартията.
Разрежете добре охладения блат хоризонтално на две и поставете единия върху тортена чиния. Поставете върху него почистения ринг от формата за печене.
Отделете 2 супени лъжици от мармалада. С останалото количество намажете равномерно блата в тортената чиния. Накиснетежелатина в няколко лъжици вода. След като набъбне, го загрейте на водна баня, докато се разтвори. (Желатинът не трябва да завира!). Разбийте сладкарската сметана, добавете ванилената захар и накрая разтворения желатин. Отделете 3 супени лъжици от сметаната, а останалата намажете върху боровинковия мармалад. Поставете внимателно втория блат отгоре и намажете повърхността му с отделената сметана. Оставете в хладилник поне за 2 часа.
Разтопете натрошения на едро кувертюр на водна баня при слаб огън. Върху лист хартия за печене разстелете равномерно разтопения кувертюр на правоъгълник с размери с размери 40 x 20 cm. Покрийте с друг лист хартия за печене. Завийте на руло и оставете в хладилника да се втвърди.
Преди сервиране свалете внимателноринга от формата за печене. Развийте рулото кувертюр, при което той ще се начупи. Разпределете начупения кувертюр върху тортата и разпръскайте отделения боровинков мармалад отгоре.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене